Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στον Παν. Ψωμιάδη

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στον Παν. Ψωμιάδη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε χθες τον εν αργία περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για την υπόθεση της μείωσης του προστίμου που είχε υποβληθεί από τη νομαρχία σε πρατηριούχο διότι νόθευε τα καύσιμα.

Ο κ. Ψωμιάδης στην απολογία του υποστήριξε ότι στην πράξη του δεν υπήρχε δόλος και οικονομικό όφελος και ότι λειτούργησε στο πλαίσιο του νόμου. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο στην αγόρευσή του για «κακή χρήση της εξουσίας» εκ μέρους του τότε νομάρχη.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κ. νομάρχης, μολονότι ισχυρίστηκε ότι επέβαλε επτά φορές μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα πρόστιμα, απέφυγε να πει ότι τα πρόστιμα που επέβαλε ήταν πενήντα οκτώ φορές μικρότερα από το ανώτερο που προβλέπεται, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο». Ηταν η τρίτη φορά που ο κ. Ψωμιάδης δικάστηκε για την υπόθεση μείωσης εκ μέρους του προστίμων ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, σε ιδιοκτήτη βενζινάδικου που νόθευε το πετρέλαιο. Και στις άλλες δύο δίκες τού είχε επιβληθεί η ίδια ποινή για παράβαση καθήκοντος, πλην όμως ο κ. Ψωμιάδης είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο το οποίο εξέδωσε χθες την ετυμηγορία του.

Εν τω μεταξύ, μετά τις αποφάσεις ο κ. Ψωμιάδης τέθηκε από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θ. Σώκο, σε προσωρινή αργία, στην οποία και παραμένει.

«Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, παραμένω σε αργία, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει αποφασίσει επί της αργίας μου. Μέχρι να αποφασίσει, δεν αλλάζει κάτι στην παράταξή μου στο περιφερειακό συμβούλιο», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης. «Συνεχίζουμε στον Αρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Καμιά άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή