Αντιδράσεις για τον Βωμό των 12 Θεών

Αντιδράσεις για τον Βωμό των 12 Θεών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ. Το θέμα της τύχης του Βωμού των 12 Θεών αποσύρθηκε σχετικά σύντομα από τη δημοσιότητα, καθώς έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει εκ μέρους της πολιτείας και επί του παρόντος εναλλακτική λύση πέραν της άμεσα προβλεπόμενης: το τμήμα του σημαντικού αυτού ευρήματος κάτω από τη νότια σιδηροδρομική γραμμή των ΗΣΑΠ, στο ύψος της Αρχαίας Αγοράς, θα καταχωθεί, μεταθέτοντας την πρωτοβουλία για την ανάδειξή του στις επόμενες γενιές.

Αλλά δεν συμβιβάζονται όλοι στην ιδέα μιας «αναπόφευκτης» κατάχωσης. Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι μόλις τώρα αρχίζει να δημιουργείται ένα ευρύτερο μέτωπο διαμαρτυρίας που ενώνει πολύ διαφορετικές ομάδες πολιτών. Οι πολυθεϊστές εμφανίζονται στην αιχμή αυτού του υπό γέννηση «κινήματος», μια εικόνα που πιθανότατα εξυπηρετεί όσους θα ήθελαν να «περιθωριοποιήσουν» τη δυναμική αντίστοιχων κινήσεων. Αυτό δεν υποτιμά τα κίνητρα των πολυθεϊστών που (εξυπακούεται) έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τους δικούς τους, απόλυτα σεβαστούς, λόγους. Εξάλλου, πολυθεϊστές έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρώτη συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους», στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 13 Μαρτίου στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

Δεν αποκλείεται να δούμε την πολυπληθέστερη διαμαρτυρία από τη στιγμή που η «Καθημερινή» έφερε στο φως τη σημαντική ανακάλυψη στις 12 Φεβρουαρίου. Μιλώντας με μέλος της πρωτοβουλίας που οργανώνει τη συγκέντρωση της Κυριακής πληροφορηθήκαμε ότι (και) η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών είναι «παιδί» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) όπως το Facebοok. «Δημιουργήθηκε αρχικά αυτή η σελίδα στο Facebοok, υπήρξε ενδιαφέρον και είπαμε να οργανωθούμε λίγο περισσότερο. Σήμερα η σελίδα αριθμεί 3.500 μέλη περίπου, φτιάξαμε ένα σχετικό μπλογκ, το www. bomos. gr, και η συγκέντρωση της Κυριακής είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή μας», ενημερώνει ο κ. Χρήστος Πανόπουλος. Στόχος της διαμαρτυρίας είναι να πεισθεί η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να μην προχωρήσει η κατάχωση των ευρημάτων, αλλά, αντίθετα, να δρομολογηθούν τεχνικά εφικτές λύσεις για την ανάδειξή τους».

Ωστόσο. και διεθνώς εμφανίζεται κινητικότητα. Στο Διαδίκτυο και με πρωτοβουλία Ελληνίδας υποψήφιας διδάκτορος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών για το θέμα: www. thepetitionsite. com/201/help-save-the-sacred-altar-of-the-12-gods/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή